Szpargi pod beszamelem Asus

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotować szparagi pod beszamelem

Szpargi pod beszamelem  Asus

Składniki:

Szpargi pod beszamelem Asus

 

Sposób przygotowania:

Szpargi pod beszamelem Asus
Szparagi obrać, opłukać, związać w pęczki. Do garnka wlać dwa litry wody, dodać sól i cukier oraz gotować przez około 30 minut aż zmiękną. Następnie odcedzić i włożyć do żaroodpornego naczynia, skropić delikatnie sokiem z cytryny. Masło roztopić w rondlu, wsypać mąkę, zasmażyć, ( cały czas mieszając). Wlewać porcjami zimną śmietankę, mieszać tak długo aż powstanie sos. Na koniec doprawić solą, pieprzem, gałką i gotowym sosem polać szparagi oraz posypać żółtym startym serem. Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 15 minut.

Tagi:

sery ser szparagi