Sposób przygotowania:
Szpikowana karkówka Eli
Mięso umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym.W mięsie zrobić nożem nacięcia.Czosnek pokroić (3 ząbki zostawić do sosu)w dość grube plasterki,boczek w słupki.Do każdego otworu w mięsie włożyć boczek i czosnek.Cebulę drobno posiekać,odłożony czosnek przecisnąć przez praskę.Mięso obsmażyć ze wszystkich stron na gorącym oleju.Do obsmażonego mięsa dodać cebulę,czosnek,kostkę mięsną,przyprawę do grilla,paprykę,sól,pieprz do smaku i jeszcze chwilę smażyć.Mięso podlać wodą i dusić do miękkości.Miękkie mięso wyjąć i pokroić w plastry.Mąke wymieszać z 1/2 szklanki wody,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!
Ja podałam z kluskami z zieloną cebulką,kluskami z prażoną cebulką(przepisy na kluski w mojej galerii) i mizerią
Ja podałam z kluskami z zieloną cebulką,kluskami z prażoną cebulką(przepisy na kluski w mojej galerii) i mizerią
Jojo
luna