Sposób przygotowania:
Szpinak w drobiu
Mięso rozcinamy,dzielimy na płaty i lekko rozbijamy , chowamy je do lodówki. Następnie bierzemy czosnek, siekamy go drobno, i szklimy na patelni, dorzucamy do niego przebrana pozbawiony ogonków szpinak- smażymy aż do wyparowania całego płynu. Tak przygotowaną masę mieszamy ze śmietaną i drobno pokruszonym serem feta, przyprawiamy delikatnie gałką ,solą oraz pieprzem- mocno podgrzewamy i odstawiamy na bok to ostudzenia. Wyjmujemy mięsko z lodówki i przygotowujemy się do zrobienia roladek. Każdy z płatów mięsa smarujemy naszą pastą ze szpinaku, zwijamy i spinamy wykałaczką by nie rozpadły sie przy smażeniu. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy olej i układamy nasze roladki, smażymy do rumianego koloru przez ok 3-6 minut.