mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Szpinak z czosnkiem i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczny szpinak jako dodatek do dań z ziemniaków lub jako samodzielna przekąska.

Szpinak z czosnkiem i orzechami

Składniki:

Szpinak z czosnkiem i orzechami

 

Sposób przygotowania:

Szpinak z czosnkiem i orzechami
Szpinak przebrać, umyć i gotować w osolonej wodzie przez 3minuty. Odcedzić. Orzechy utłuc w moździerzu z solą. Cebule obrać, umyć, posiekać. Koperek umyć, osuszyć, posiekać. Czosnek obrać, umyć, przecisnąć przez praskę. Szpinak drobno posiekać, dodać orzechy, koperek, cebulę i czosnek. Wymieszać. Doprawić pieprzem. Na patelni stopić masło, wrzucić szpinak z dodatkami, podsmażyć 3minuty.

Tagi:

szpinak