Sposób przygotowania:
Szpinak z ryzem
Szpinak myjemy i odcinamy korzonki , dobrze pluczemy i parzymy we wrzacej wodzie, odstawiamy do ostygniecia. Nastepnie kroimy i odciskamy troche soku.Rozgrzewamy oliwe, wrzucamy cebulki, szklimy, dodajemy szpinak, mieszamy i dusimy. Dodajemy przyprawy, czosnek, koperek i podlewamy 2 szklankami wody. Gdy bedzie prawie miekki dodajemy ryz i znow p[odlewamy 2 szklankami wody. Ciagle mieszamy aby sie nie przypalil.Cytryne mozemy dodac w trakcie gotowania razem z przyprawami lub jak ktos nie lubi dOPRAWIC NA TALERZU.gOTUJEMY NA MALYM OGNIU POD PRZYKRYWKA.Potrawa jest gotowa gdy ryz zmieknie. Podajemy polane cytryna i oliwa. SmacznegoMala ciekawostka jak danie wyjdzie za bardzo slone wlejcie troche mleka i podgotujcie
Sarenka
eli_555
Barbara Malafouris
Sandra S