Sposób przygotowania:
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. Szpinak rozmrozić i włożyć do malaksera. Do szpinaku dodać jajko,mąkę,mleko,czosnek i zmiksować. Masę naleśnikową doprawić do smaku solą,pieprzem,gałką muszkatołową i wymieszać. Gorącą patelnię wysmarować olejem,wylać połowę ciasta i usmażyć naleśnik. Drugi naleśnik smażyć bez smarowanie patelni. Naleśniki ostudzić. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody i przestudzić. Serki wyłożyć do miski,dodać chrzan,żelatynę i wymieszać. Na zimnych naleśnikach rozłożyć wędzonego łososia i rozsmarować serek z chrzanem. Naleśniki ciasno zwinąć,owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 3 godziny żeby serek stężał. Po wyjęciu z lodówki pokroić naleśniki w centymetrowe plastry i ułożyć na półmisku. Smacznego!