Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Szpinakowa zupa z kaszą i jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa ze szpinaku z kaszą i jajkami jest smaczna i pożywna.

Szpinakowa zupa z kaszą i jajkami

Składniki:

Szpinakowa zupa z kaszą i jajkami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowa zupa z kaszą i jajkami
Do garnka wlać1 l wody, zagotować, wsypać kaszę jęczmienną, gotować do miękkości. Pod koniec gotowania kaszy dodać drobno posiekane liście szpinaku, gotować około 8-10 minut. Następnie do zupy wlać mleko wymieszane z mąką, surowe masło, zagotować, przyprawić do smaku solą. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w ćwiartki ułożyć na talerze. Przed podaniem zalać zupą i posypać posiekaną natką pietruszki.