Sposób przygotowania:
Szpinakowe klopsiki w sosie bolońskim
6 bułek pokroić w kosteczkę, wrzucić do miski i zalać mlekiem. Drobno posiekaną cebulę przesmażyć na maśle, dodać do bułek. Umyty szpinak wrzucić na 2 min. do osolonego wrzątku, odcedzić, odcisnąć i posiekać, dodać do miski. Wbić 2 jajka, osolić, przyprawić świeżo startą gałką muszkatołową i dodać tyle mąki, by powstało zwarte ciasto. Formować klopsiki. Klopsiki gotować w osolonym wrzątku ok. 20 - 25 min. Do rondelka wlać ze słoiczka sos boloński doprawić bazylią i oregano, zagotować. Na talerz wlać sos, włożyć pulpety, całość posypać parmezanem.
jaNina
ładnie się prezentują :)
Sarenka
evita0007
luna19
wiec jak to jest? Kamis czy Łowicz ????
bernika
evita0007
http://www.kotanyi.nagrodynka.pl/przepis/knedle-szpinakowe-z-sosem-pomidorowym
Wokalista
Wokalista
Wszędzie gdzie człowiek się stara.. i walczy..
Tam "coś" się wtranżala z ...
Ahhh..
Wokalista
Sarenka
Wokalisto, a czy Ty uczciwie walczysz w konkursie błagając innych o glosy?
esterka22
I kto to mówi? Ty akurat jestes ostatnia osobą która ma cos na ten temat do powiedzenia. Sam nie walczysz uczciwie wiec nie krytykuj innych:((