Sposób przygotowania:
Szpinakowe naleśnikiciasto naleśnikowe zrobione ze szpinakiem zmiksowanym
Do wysokiego pojemnika przesiewam mąkę, dodaję szpinak umyty dokładnie i pokrojony, jajka, sól, oliwę, mleko. Miksuję całość blenderem na gładką masę. Odstawiam na 30 minut do lodówki.
szpinak na farsz podsmażony z serem feta pokruszonym
Szpinak dokładnie płucze kilka razy. Odcinam korzenie i osączam z wody. Kroję na mniejsze kawałki i przesmażam na patelni na odrobinie oleju. Dodaję sprasowany czosnek, doprawiam solą, pieprzem. Szpinak puści wodę, więc ją odlewam i dodaję pokruszony ser.
Naleśniki usmażone na patelni gotowe do układania nadzienia na nich
Naleśniki smażę na patelni, którą spryskuję delikatnie oliwą.
Farsz ze szpinaku kaszy kuskus i rukoli ułożony na szpinaku
Kaszę przelewam zimą wodą, przekładam do miski i zalewam 1/3 szklanki gorącej wody. Odstawiam na 15 minut. Na usmażonych naleśnikach, układam rukolę, kaszę, farsz szpinakowy i zwijam. Pomidorki koktajlowe kroję na ćwiartki i przesmażam na patelni. Naleśniki podaję z pomidorami.
Alex_M
Magdalena88
Marika-
Holly