suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Szpinakowe panienki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Babeczki inaczej, z warzywami, na słono, polecane dla jaroszy.

Szpinakowe panienki

Składniki:

Szpinakowe panienki

 

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowe panienki
Zagniatamy ciasto z podanych składników i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy i cienko rozwałkowujemy, wylepiamy ciastem foremki do pieczenia ciastek. Pieczemy ok 15 minut w tem. 180oC. Po upieczeniu i przestygnięciu, wyjmujemy babeczki z foremek. Szpinak rozmrażamy i odcedzamy, a następnie smażymy na rozgrzanym maśle, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Zagęszczamy łyżką mąki. Masę nakładamy do babeczek, dekorujemy, jajkami na twardo, które uprzednio drobniutko siekamy (posypujemy nimi wierzch babeczek), podajemy na ciepło.

Tagi:

szpinak ciasto