Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Szpinakowe paszteciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

szybkie i smaczne paszteciki

Szpinakowe paszteciki

Składniki:

Szpinakowe paszteciki

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowe paszteciki
Szpinak rozmrozić.Pieczarki umyć,obrać i pokroić w drobną kosteczkę wraz z czosnkiem.Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojone pieczarki z czosnkiem.Chwile poddusić.Gdy pieczarki zmiękną dodać rozmrożony szpinak i wymieszać.Przyprawić solą do smaku. Podsmażyć około 10 minut.Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kwadraty.Na środek wyłożyć po łyżce farszu i zgiąć na pół.Wyłożyć na wysmarowaną blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok 10 minut aż się zrumienią.