VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Szpinakowy kurczak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Potrawa wygląda niczym rodem z ,,ufoludkowej krainy" jednak połączenie śmietany, szpinaku i kurczaka jest znakomite.

Szpinakowy kurczak

Składniki:

Szpinakowy kurczak

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowy kurczak
Filet z piersi kurczaka myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w paseczki. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Chwilę czekamy aż mięso przeciągnie przyprawami i smażymy go na patelni. W osobnym garnku roztapiamy masło, wrzucamy mrożone kulki szpinaku, sprasowany czosnek i gotujemy na małym ogniu. Śmietanę mieszamy z 100-150 ml wody i wlewamy do kurczaka. Dodajemy przygotowany szpinak. Mieszamy i zagęszczamy odrobiną mąki.