Sposób przygotowania:
Sztuka mięsa
1. do wrzątku włóż mięso. Zagotuj, odszumuj. Dodaj przyprawy i włoszczyznę, gotuj godzinę. Posól, wyjmij jarzyny, mięso gotuj, aż będzie miękkie. wyjmij, pokrój w plastry.
2.Pieczarki podsmaż na maśle, oprósz mąką, zasmaż, rozprowadź 300ml wywaru z mięsa, mlekiem i śmietaną. Zagotuj. Dodaj jarzyny pokrojone w tzw. zapałkę. Przypraw. Tym sosem polej plastry wołowiny. Posyp posiekaną natką. Podawaj z ziemniakami.
2.Pieczarki podsmaż na maśle, oprósz mąką, zasmaż, rozprowadź 300ml wywaru z mięsa, mlekiem i śmietaną. Zagotuj. Dodaj jarzyny pokrojone w tzw. zapałkę. Przypraw. Tym sosem polej plastry wołowiny. Posyp posiekaną natką. Podawaj z ziemniakami.