Sposób przygotowania:
szybka i łatwa kremówka
Połączyć wszystkie składniki na ciasto , zagnieść. Podzielić na połowę i upiec dwa placki na papierze. Piec na jasnozłoty kolor około 15 min w temp. 200 stopni.
Z 1 litra mleka odlać szklankę, resztę zagotować z cukrami. W odlanym mleku roztrzepać mąki i żółtka. Wlać na gotujące się mleko i zagotować.
Wylać na placek, przykryć drugim. Letnie posypać cukrem pudrem i pokroić na kwadraty.
Z 1 litra mleka odlać szklankę, resztę zagotować z cukrami. W odlanym mleku roztrzepać mąki i żółtka. Wlać na gotujące się mleko i zagotować.
Wylać na placek, przykryć drugim. Letnie posypać cukrem pudrem i pokroić na kwadraty.
junette
http://alicja.przepisy.net/przepis-na-latwa-i-szybka-kremowke/ ORYGINAŁ
https://gotujmy.pl/szybka-i-latwa-kremowka,przepisy,72825.html KOPIA