Sposób przygotowania:
Szybka zupa z wloskiej kapusty.
Kapuste pokroic w paski, cebulke obrac i pokroic w kostke , koper i natke oplukac i rowniez drobno pokroic.Zagotowac wode z dodatkiem listka , ziela , bulionu i smalcu. Wrzucic pokrojona kapuste.Mieso doprawic do smaku sola i pieprzem , wymieszac i podsmazyc na patelni. Marchew obrac i zetrzec na tarce jarzynowej. Po ok 15 min gotowania kapusty dodac podsmazone mieso i marchewke , przemieszac i gotowac jeszcze ok 20 min / az kapusta bedzie miekka ale nie rozgotowana /. Zasmazke robie razem z cebulka : podsmazam cebule na troche wiekszej ilosci tluszczu , posypuje maka , mieszajac podsmazam calosc i dodaje do zupki . Zupe zagotowuje , dodaje zieleninke , doprawiam pieprzem i sola do smaku .. i gotowe. Ziemniaki gotuje oddzielnie i podaje z cebulka i koperkiem.Do dania mozna wykorzystac rowniez biala kapuste.
albertynka
wiosna chce mi sie lzejszych potraw
luna
kasik12
wedith1
dusia30
msewka