Sposób przygotowania:
Szybki bigos z pieczarkami
Kapustę odcisnąć i jeśli włókan są długie, pokroić ją i włożyć do garnka. Zalać wodą i gotować 50 min. Parówki pokroić na plasterki i wrzucić do kapusty, dodając także majeranek. Cebulę obrać, posiekać, osolić. pieczarki oczyścić, posiekać, z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić ją w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zeszklić na nim cebulę, dodać pieczarki, a po 10 minutach duszenia - paprykę. Zawartość patelni doprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką. Do miękkiej kapusty dodać zawartość patelni. Pomidory obrać ze skóry, podzielić na małe kwałki i wrzucić do bigosu. Całość jeszcze raz doprawić solą i pieprzem. Trzymać na ogniu jeszcze 15 minut.
Gość
Gość
Gość
darek112