Sposób przygotowania:
Szybki jabłecznik
Masło ucieramy mikserem, dodajemy cukier i miksujemy na gładką masę. Dodajemy po jednym jajku, po każdym dodaniu ucieramy na najmniejszych obrotach miksera do połączenia składników. Do masy wsypujemy proszek do pieczenia i mąkę, dokładnie łączymy. Wlewamy śmietanę i jeszcze raz miksujemy. Ciasto przekładamy do tortownicy (24-26cm) i wyrównujemy wierzch. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Wydrążamy gniazda nasienne i nacinamy lekko w prążki lub w krateczkę. Układamy na cieście. Posypujemy cukrem trzcinowym i cynamonem. Całość pieczemy około 50 minut w temperaturze 170 stopni.
![Szybki jabłecznik Szybki jabłecznik](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybki-jablecznik-298241.jpg)
![Szybki jabłecznik Szybki jabłecznik](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybki-jablecznik-298242.jpg)
![Szybki jabłecznik Szybki jabłecznik](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybki-jablecznik-298243.jpg)
![Szybki jabłecznik Szybki jabłecznik](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybki-jablecznik-298244.jpg)
zbysiowa
MałaMi89
zbysiowa
Lepiej tak :)
msewka
MałaMi89
Jest pyszny :) dziękuję :)