MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Szybkie gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Lubisz tradycyjne gołąbki, zrób je w inny sposób a na pewno będą ci smakowały.

Szybkie gołąbki

Składniki:

Szybkie gołąbki

 

  • 400g ugotowanego mięsa drobiowego
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajko
  • 100g ryżu białego
  • 200g białej kapusty
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szybkie gołąbki
Ugotowane mięso obieramy i mielemy w maszynce do mięsa. Cebule siekamy, podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym maśle.Kapustę zetrzeć na tarce , posolić i odstawić na 30 minut.W garnku ugotować ryż,odcedzić i wystudzić.Po 30 minutach mocno odcisnąć kapustę z soku.Do gotowego mięsa dać ryż,kapustę, jajko i wsypać 2 łyżki bułki tartej. Przyprawiamy masę solą i pieprzem. Zwilżonymi wodą dłońmi formujemy niewielkie gołąbki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy z ulubionym sosem, pieczarkowym lub pomidorowym.