Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Szyneczka w sosie warzywnym z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne mięciutkie mięsko z warzywami i grzybkami

Szyneczka w sosie warzywnym z grzybami

Składniki:

Szyneczka w sosie warzywnym z grzybami

 

  • 1/2 szynki
  • 3 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 garść grzybów suszonych
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • sól do smaku
  • 1 łyżka ziarenka smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżka maki pszennej do panierowania mięsa
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Szyneczka w sosie warzywnym z grzybami
Szynkę pokroić w plastry,popieprzyć i panierować w mące. Obsmażyć z obu stron i przełożyć na talerz. Na tłuszcz ze smażenia włożyć obrane i pokrojone w kostkę warzywa oprócz czosnku .Smażyć przez kilka minut,włożyć mięso i podlać gorąca wodą(tyle aby było zakryte mięso).Dodać ziarenka smaku , całe ząbki czosnku,zioła ,suszone grzyby i dusić ok. 1,5 godzinki. Na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku.