Sposób przygotowania:
Szynka do chleba w ziołach
Do garnka wlewam około 3 l wody, dodaję przyprawy na marynatę i dokładnie mieszam, majonez ma się całkowicie rozmieszać. Całość doprowadzam do wrzenia, odstawiam do wystudzenia.
Mięso na szynkę myję i obwiązuję nicią. Wkładam do wystudzonej zalewy, zagotowuję, i zostawiam do gotowania 10 minut . Odstawiam do całkowitego wystudzenia, można na całą noc. Rano znowu doprowadzam do wrzenia i gotuję następne 10 minut, po tym czasie szynka stygnie w zalewie kolejne 10-12 godzin aż całkiem wystygnie.
W takiej samej zalewie zrobiłam szyneczkę z piersi indyka, trzeba tylko krócej gotować, wystarczy 4- 5 minut. Jest równie smaczna i krucha, fotka na forum:)
Mięso na szynkę myję i obwiązuję nicią. Wkładam do wystudzonej zalewy, zagotowuję, i zostawiam do gotowania 10 minut . Odstawiam do całkowitego wystudzenia, można na całą noc. Rano znowu doprowadzam do wrzenia i gotuję następne 10 minut, po tym czasie szynka stygnie w zalewie kolejne 10-12 godzin aż całkiem wystygnie.
W takiej samej zalewie zrobiłam szyneczkę z piersi indyka, trzeba tylko krócej gotować, wystarczy 4- 5 minut. Jest równie smaczna i krucha, fotka na forum:)
MagdaMM
zbysiowa
Polecam, jest naprawdę smaczna;)
Editha
zbysiowa
Dziękuję;)
monikaT83
zbysiowa
Oj tak, mój mąż prosi aby nie kupować, tylko wymyślać i wymyślać hahhaha
monikaT83
cris
zbysiowa
U mnie to dodatek smakowy:)
Sarenka
zbysiowa
Widzę że zasmakowałaś , cieszę się bardzo:)
Sarenka
O tak! Szyneczka bardzo szybko się robi i jest smaczna. Nie jest też słona, więc w sam raz dla kobiet w ciąży :)