anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Szynka duszona z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szynka wieprzowa doskonałe komponuje się z ziołami polecam gorąco. Można dodać również miętę nada aromatu potrawie.

Szynka duszona z ziołami

Składniki:

Szynka duszona z ziołami

 

 

Sposób przygotowania:

Szynka duszona z ziołami
Mięso umyć i osuszyć pokroić na plastry około 1 1/2 cm. Mięso natrzeć solą i pieprzem oraz oprószyć bazylią i kminkiem. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę a cebulę pokroić w piórka. Wszystko włożyć do naczynia żaroodpornego dodać ziele angielskie i listki laurowe i dusić na małym ogniu około 60 minut, w czasie duszenia czasem podlewać gorącą wodą, na koniec dodać posiekaną pietruszkę.

Tagi:

szynka