Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Wieprzowina duszona z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięso z szynki wieprzowej, marynowane w czosnku z ziołami, duszone z cebulą jest bardzo aromatyczne i smaczne.

Wieprzowina duszona z cebulą

Składniki:

Wieprzowina duszona z cebulą

 

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowina duszona z cebulą
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Umyte, osuszone mięso pokroić w poprzek włókien i zbić tłuczkiem. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i ziołami, włożyć do miski, przykryć folią i pozostawić w chłodnym miejscu przynajmniej na 1 godzinę. Następnie zrumienić na rozgrzanej oliwie, przełożyć do rondla, podlać rosołem, dodać drobno posiekaną cebulę i dusić pod przykryciem do miękkości. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.