Sposób przygotowania:
Szynka jak we florencji
Czosnek wyciskamy w prasce i mieszamy go z solą,pieprzem mielonym czarnym,suszonymi ziołami oraz 1 łyżką oleju.Ucieramy na pastę.Mięso nacinamy w 1/5 wysokości wzdłuż.Otwieramy nacięcie i rozsmarowujemy tam pastę ziołową.Z powrotem dociskamy nacięty kawałek do reszty.Na wierzch wykładamy gałązki rozmarynu i teraz mocno związujemy sznurkiem do szynki-jak ktoś potrafi wskazane obwiazanie w "krateczkę".Resztę oleju podgrzewamy w brytfannie i wkładamy tam mięso.Lekko go zrumieniamy z każdej strony.Wlewamy bulion i wrzucamy pokrojone na ćwiartki cebulki.Pieczemy 60 minut w temperaturze 200*C. Możemy podawać ze świeżym pieczywem i chrzanem ostrym,musztardą lub z zieloną sałata z sosem winegret.Smacznego!