motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Szynka w ciemny sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szynka wieprzowa w ciemny sosie

Szynka w ciemny sosie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szynka w ciemny sosie

 

Sposób przygotowania:

Szynka w ciemny sosie
Umyte i osuszone mięso kroimy na 4 kawałki. Oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Odstawiamy na 15 minut. Na patelni topimy smalec i na rozgrzanym smalcu smażymy mocno szynkę z dwóch stron. Jak szynka będzie ciemna to dodajemy pokrojoną cebulkę i rumienimy. Dolewamy 1/2 litra wody, dajemy liście i ziela. Przykrywamy i dusimy pod przykryciem do miękkości. Na koniec robimy zawiesinę z mąki i wody i zagęszczamy sos. Doprawiamy do smaku.
Szynka w ciemny sosie
Oprószone mięso przyprawami mocno smażymy na rozgrzanym smalcu
Szynka w ciemny sosie
Dodajemy pokrojoną cebulkę i rumienimy. Dodajemy wodę, liście i ziela. Dusimy do miękkości Na koniec zagęszczamy zawiesiną z mąki i wody

Tagi:

szynka