katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Szynka w galarecie 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kolorowo , galaretkowo i trochę świątecznie.

Szynka w galarecie 6

Składniki:

Szynka w galarecie 6

 

  • żelatyna 3 łyżeczki
  • bulion 2 szkl
  • szynka konserwowa 8 plastrów
  • pieczarki 6-7 szt
  • jajka ugotowane na twardo 2 szt
  • natka pietruszki ok 1/2 pęczka
  • masło 1/2 łyżki
  • sól

Sposób przygotowania:

Szynka w galarecie 6
Żelatynę rozpuszczamy w gorącym bulionie i odstawiamy do stężenia. Pieczarki myjemy jeśli trzeba i drobno kroimy. Przesmażamy na maśle, oprószamy solą. Przestudzamy. Jajka , obieramy i drobno kroimy. Natkę płuczemy i drobno siekamy. Pieczarki, jajka i natkę łączymy niewielką ilością majonezu i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Na plastry szynki nakładamy przygotowany farsz i zwijamy z szynki roladki. Układamy na głębszym półmisku i zalewamy tężejącą galaretką.