Sposób przygotowania:
Szynka w miodowej skorupce
Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Szynkę umyć, ponacinać w romby na głębokość ok 1cm. Natrzeć solą i pieprzem. Powbijać goździki. Mięso ułożyć na głębokiej blasze i wstawić do piekarnika. Piec 2 godziny. Co 15 minut polewać szklanką wody. Ananasa obrać, podzielić na połówki, wyciąć twardy głąb. Miąższ pokroić w kostkę. Pory oczyścić, umyć i pokroić w krążki. 20 minut przed końcem pieczenia obok mięsa ułożyć ananasa i pory, wsypać liście laurowe, ziarna pieprzu i trochę soli. A mięso posmarować miodem i ostatni raz polać szklanką wody. Mięso wyjąć z piekarnika. Pokroić na plastry, ułożyć na półmisku, na plastry wyłożyć pory z ananasem i posypać tymiankiem.