Sposób przygotowania:
Szynka w pomidorach na sposób śródziemnomorski
Lekko rozbitą szynkę opruszamy z każdej strony solą i pieprzem. Składniki marynaty łączymy ze sobą i zalewamy nią mięso. Czekamy ok. 1 h żeby mięso przeszło jej smakiem.
Każdy plaster mięsa krótko smażymy na patelni i przekładamy do garnka. Do szynki dodajemy pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę.
Dokładamy także pokrojone w kostkę pomidory oraz pokrojone w półplasterki ogórki. Wlewamy bulion. Dusimy ok. 1 h.
Każdy plaster mięsa krótko smażymy na patelni i przekładamy do garnka. Do szynki dodajemy pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę.
Dokładamy także pokrojone w kostkę pomidory oraz pokrojone w półplasterki ogórki. Wlewamy bulion. Dusimy ok. 1 h.