Sposób przygotowania:
szynka w ziołach
1 szynkę pokroić w dość grube plastry i posypać wszystkimi przyprawami.Mięso przełożyć do naczynia.Wlać do niego kilka łyżek oleju.Plasterki szynki skropić olejem i odstawić do lodówki,najlepiej na całą noc,aby mięso nabrało intensywnego ziołowego smaku i aromatu.
2 Po wyjęciu z lodówki obsmażyć mięso z obu stron na rozgrzanym oleju.Następnie przełożyć je do dużego garnka,podlać wodą i gotować na małym ogniu przez ok 2,5 godziny,dopóki mięso nie zmięknie.
3 Przygotować sos:majonez,chrzan,śmietanę i pokrojone ogórki przełożyć do miski.Dokładnie wymieszać wszystkie składniki,Szynka świetnie smakuje na zimno i gorąco.Sos najlepiej podawać w oddzielnych pojemnikach
2 Po wyjęciu z lodówki obsmażyć mięso z obu stron na rozgrzanym oleju.Następnie przełożyć je do dużego garnka,podlać wodą i gotować na małym ogniu przez ok 2,5 godziny,dopóki mięso nie zmięknie.
3 Przygotować sos:majonez,chrzan,śmietanę i pokrojone ogórki przełożyć do miski.Dokładnie wymieszać wszystkie składniki,Szynka świetnie smakuje na zimno i gorąco.Sos najlepiej podawać w oddzielnych pojemnikach