Sposób przygotowania:
Szynka wieprzowa
Do wody dodać czosnek i wszystkie przyprawy. Zagotować, do gorącej wody dodać sól do peklowania i wymieszać. Odłożyć w zimne miejsce do wystudzenia. Do zimnej wody włożyć oczyszczone i umyte mięso, przykryć i odłożyć do lodówki na minimum 5 dni. Raz dziennie obrócić mięso żeby się równomiernie peklowało. Mięso wyjąć z zalewy i osuszyć ręcznikiem papierowym. Do miski wlać 5 łyżek oleju rzepakowego. Dodać pół łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem oraz pomijając imbir dodać przyprawy z zestawu ( jeśli chcemy by szynka była mniej pikantna dodajmy połowę opakowania płatków chilli) i dokładnie wymieszać. Marynatą natrzeć mięso, odłożyć na godzinę do lodówki. Włożyć do rękawa do pieczenia, szczelnie związać i piec w nagrzanym piekarniku na 160 stopni około 90 minut. Wyjąć i zostawić w rękawie około 15 minut. Po tym czasie rozciąć rękaw i pozostawić do wystudzenia.