eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Szynka wieprzowa duszona Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Chude duszone mięsko dla tych którzy nie lubią tłuszczu.

Szynka wieprzowa duszona Eli

Składniki:

Szynka wieprzowa duszona Eli

 

Sposób przygotowania:

Szynka wieprzowa duszona Eli
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Cebule posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i jeszcze chwile smażyć razem.Dodać przyprawę do pieczeni i wieprzowiny,paprykę,sól,pieprz,podlać wodą i dusić do miękkości.Miękkie mięso wyjąć z sosu na półmisek.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Mięso pokroić na porcje.Sos podawać osobno w sosjerce.Smacznego! Ja podałam mięsko z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.