mrozluk

mrozluk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Szynka wieprzowa nadziewana winogronem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealna na świąteczny obiad.

Szynka wieprzowa nadziewana winogronem

Składniki:

Szynka wieprzowa nadziewana winogronem

 

Sposób przygotowania:

Szynka wieprzowa nadziewana winogronem
Mięso płuczemy, oczyszczamy i osuszamy. Nożem wycinamy w niej kieszeń i napełniamy ją winogronem. Mięso nacieramy zmiażdżonym czosnkiem oraz przyprawami. Obkładamy rozmarynem i odstawiamy na około 2 godziny do lodówki. Następnie mięso przekładamy do natłuszczonej formy żaroodpornej i pieczemy od 1 1/2 godz. od czasu do czasu polewając mięso winem.