Sposób przygotowania:
Szynka z pieczarkami i cebulką
Mięsko dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką z każdej strony.
Rumienimy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron. Podlewamy wodą. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, Dusimy na wolnym ogniu.
Obrane pieczarki kroimy razem z cebulką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy do mięska.
Dusimy aż mięsko będzie miękkie.
Rumienimy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron. Podlewamy wodą. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, Dusimy na wolnym ogniu.
Obrane pieczarki kroimy razem z cebulką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy do mięska.
Dusimy aż mięsko będzie miękkie.