Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Szynka zapiekana z jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Taka szynka z jajkami idealnie nadaje się na śniadanie

Szynka zapiekana z jajkami

Składniki:

Szynka zapiekana z jajkami

 

  • 30 dag szynka gotowana,
  • 4 szt jajka,
  • 10 dag ser żółty,
  • 1 łyżka masło,
  • 2 łyżki szczypiorek usiekany,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Szynka zapiekana z jajkami
Jajka wbić do garnuszka, dodać utarty ser,szczypiorek, odrobinę pieprzu i soli, wymieszać trzepaczką. Szynkę pokroić na plastry. Na patelni rozgrzać masło, ułożyć szynkę, zalać jajkami, przykryć pokrywką, włożyć do piekarnika i zapiekać aż jajka się zetną. Podawać z pieczywem.