Sposób przygotowania:
Taco Bravo i inne
Mięso podsmażyć kilka minut, żeby straciło surowy kolor i tłuszcz się wytopił. Wytopiony tłuszcz odlać, wsypać przyprawę Taco i wlać ¾ szklanki wody, doprowadzić do zagotowania i gotować na małym ogniu 10 minut mieszając od czasu do czasu aż woda odparuje. Gotowe przełożyć do głębokiego talerza lub miski. Kilka liści sałaty opłukać i osuszyć, np. w wirówce, pokroić w krótkie paski. Cebulę, szczypior i pomidory również opłukać i pokroić, ser zetrzeć na tarce lub kupić już starty. Wszystkie składniki powkładać do osobnego naczynia. Muszle do taco i tortillę można podgrzać w piekarniku lub mikrofali. Jest duża dowolność w rodzaju i ilości składników i z reguły każdy sobie nakłada według własnego upodobania. Marynowane papryki jalapeño można podać osobno lub też pokroić do nakładania. Taco Bravo: fasolę odcedzić (może być dowolny rodzaj fasoli, u mnie fasola czarna), rozdrobnić widelcem i doprawić np. sosem habanero, rozłożyć cienką warstwę na tortilli takiej samej średnicy co muszla do taco i po nałożeniu składników do muszli owinąć ją tą tortillą z nałożoną fasolą.