Sposób przygotowania:
Tagliatelle szpinakowe z kurczakiem
Pierś z kurczaka umyć pokroić na kawałki. Sok z ananasa,ocet sos pomidorowy sos sojowy miód i koncentrat wymieszać razem w miscei dodać rozpuszczoną w kilku łyżkach wody kostkę rosołową Cebulę i paprykę obrać pokroić w grubą kostkę . Pierś z kurczaka oprószyc przyprawą gyros dodać pokrojoną cebulę podlać 4 łyżkami oleju i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ,w między czasie dodając paprykę,aż mięso będzie miękkie,wtedy dodać wymieszany sos z miseczki oraz dodać pokrojonego ananasa z puszki pędy bambusa i dusić tak 5 minut. Sos zagęścić mąka kukurydzianą i posypać startym żółtym serem. Makaron szpinakowy ugotować w osolonej wodzie jak w przepisie na opakowaniu odcedzić i podawać z sosem. Smacznego życzę;)