MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Tagliatelle trzy kolory.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny,makaron kolorowy z sosem śmietanowym i pesto.

Tagliatelle trzy kolory. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tagliatelle trzy kolory.

 

  • 200g makaronu tagliatelle (kolorowy)
  • 150g śmietany 30%
  • 2 łyżki pesto zielonego
  • 10 oliwek zielonych faszerowanych papryczką (w oleju)
  • 5 plasterków pomidorów suszonych ( w oleju)
  • 50g sera grana padano
  • pieprz ,listki świeżej bazylii

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle trzy kolory.
Na talerz wyjmujemy z oleju oliwki i pomidory.Oliwki kroimy w połówki a pomidory w paski.Do garnka wlewamy wodę i gotujemy makaron zgodnie z przepisem, odcedzamy na durszlaku.Na patelnię wlewamy śmietanę, dodajemy pesto, mieszamy i gotujemy 2 minuty. Do śmietany dodajemy pokrojone pomidory, oliwki ,pieprz, mieszamy i wszystko razem gotujemy 1 minutę.Na talerz wykładamy makaron, polewamy ciepłym sosem , posypujemy serem starym na tarce o dużych oczkach i dekorujemy bazylią.
Tagliatelle trzy kolory.
Podstawowe składniki to:tagiatelle.śmietana, pesto, oliwki i pomidory suszone.
Tagliatelle trzy kolory.
Na patelnię wlewamy śmietanę i dodajemy pesto.
Tagliatelle trzy kolory.
Do sosu dajajemy oliwki pokrojone na połówki i suszone pomidory pokrojone w paski.
Tagliatelle trzy kolory.
Ugotowany makaron odcedzamy na durszlaku.