Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Tagliatelle z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Tagliatelle z boczkiem

Tagliatelle z boczkiem

Składniki:

Tagliatelle z boczkiem

 

  • 30 dag tagliatelle
  • 20 dag wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 20 dag pieczarek, pokrojonych w plasterki
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 4 łyżki śmietany
  • 5 dag parmezanu, startego
  • olej
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z boczkiem

Aby przygotować pyszne tagliatelle z boczkiem należy cebulę i boczek zrumienić na oleju, dodać czosnek, pieczarki i chwilę jeszcze podsmażyć. Dodać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem do smaku, dusić jeszcze kilka minut. Makaron ugotować al dente, wymieszać z masłem, następnie z sosem. Posypać parmezanem.