Sposób przygotowania:
Tagliatelle z pieczonymi pulpecikami
Pulpety: Do miski wbijamy jajo i solimy i roztrzepujemy, dodajemy mięso mielone, len i posiekaną natkę - mieszamy. Formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach przez 15 - 20 minut.
Makaron: W międzyczasie gotujemy makaron al dente.
Sos: Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek - chwilkę smażymy. Dodajemy pomidory i doprawiamy bazylią, papryką i solą do smaku - gotujemy około 10 minut.
Smacznego :)
Makaron: W międzyczasie gotujemy makaron al dente.
Sos: Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek - chwilkę smażymy. Dodajemy pomidory i doprawiamy bazylią, papryką i solą do smaku - gotujemy około 10 minut.
Smacznego :)
zbysiowa
Netka
Ilonar2301
Jesteśmy tym co jemy