Sposób przygotowania:
Tagliatelle z kurczakiem i kaparami
Mięso umyć pokroić w kostkę wrzucić do garnka wsypać przyprawę gyros lub do steków,wlać olej ryżowy,zamieszać i odstawić na pół godziny. Po czym dusić pod przykryciem. Paprykę wydrążyć z nasion,cebulę obrać i pokroić wszystko w kostkę dodać do duszącego się mięsa i dusić wszystko razem do miękkości,doprawiając papryką słodką i solą do smaku-z solą uważać bo kapary są same w sobie bardzo słone.Następnie wrzucić pomidory i dusić około 8-10 minut cały czas mieszając,wrzucić pod koniec łyżkę kaparów zamieszać odstawić z ognia.Gdyby okazało się że sos jest za rzadki możemy go zagęścić łyżeczką mąki rozpuszczonej w minimalnej ilości zimnej wody. Makaron ugotować all dente tak jak w przepisie na opakowaniu.Ser zetrzeć na tarce o drobniutkich oczkach. Makaron wyłożyć na talerze polać sosem udekorować pozostałymi kaparami i posypać serem do smaku.Podawać od razu gorącą potrawę.