sylwus469

sylwus469

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Tagliatelle z sosem carbonara.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Porcja dla 3-4 osób. Smacznego.

Tagliatelle z sosem carbonara.

Składniki:

Tagliatelle z sosem carbonara.

 

  • 1 opakowanie makaronu tagliatte Lubella
  • 3-4 plasterki bekonu lub boczku
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 jajka
  • 1 opakowanie smietanki 30 procentowej
  • oregano
  • 100 g tartego parmezanu
  • pieprz
  • sól
  • oliwa
  • masło

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z sosem carbonara.
Boczek i cebulę pokroic w kostkę, podsmażyć na patelni z masłem i małą ilością oliwy. po ok. 4 minutach dodac poszatkowany czosnek. Do miseczki wbić żółtka, dodac smietanę oraz 2 szczypty oregano, sól i pieprz.Ugotowany makaron dodać na patelnię do boczku, cebuli i czosnku. Żółtka wymieszane ze smietaną i oregano wlać na patelnię. Energicvznie mieszać, aż z żólkiem wymiesza się z makaronem, dosyć parmezan. Gotowy, wymieszany makaronze Ściętym żółtkiem i śmietaną przełożyć na talerz.