Sposób przygotowania:
Tagliatelle ze szpinakiem i szparagami
-Szparagi oczyścić, oderwać zdrewniałe części łodyg, umyć. -Wodę zagotować , lekko posolić , dodać kilka kropli soku z cytryny, szczyptę cukru i włożyć szparagi. -Gotować ok.3 minuty. Przelać zimną wodą, odsączyć i przekroić na kilka części. -Umyty szpinak włożyć na kilkanaście sekund do wrzącej , osolonej wody , a następnie przełożyć na sito, przelać zimną wodą, i przełożyć na patelnię. Dodać łyżkę oliwy , ząbek czosnku i podsmażyć ok .2 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. -Na drugiej patelni podsmażyć cebulkę , dodać szparagi, podgrzać. -Do gorących szparagów dodać szpinak i przecedzony makaron. Delikatnie wymieszać. -Dodać kilka łyżek wody z gotowanego makaronu i połowę startego sera. -Podgrzewać 2-3 minuty, a następnie przełożyć na talerze.