bernadka27

bernadka27

Kucharz
[Przepisów: 11]

Tagliatelles alla carbonata

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

podawac ze zmrozonym bialym wloskim winem polwytrawnym

Tagliatelles alla carbonata

Składniki:

Tagliatelles alla carbonata

 

  • Na 2 osoby :

 

  • 2OO Tagliatelle - jest to klasyczny włoski makaron, w kształcie wstążek. Pochodzi z rejonu Emilia-Romagna
  • 15O gramow boczku pokrojonego w male kosteczki
  • 1 zabek czosnku
  • troche zielonej pietruszki
  • 5O gramow parmezanu
  • 2 zoltka z surowych jajek
  • duza smietana 18%
  • sol
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelles alla carbonata
ugotowac makaron al dente
przez ten czas ,na patelni,podsmazyc boczek bez dodatkowego tluszczu
w miseczce dobrze wymieszac zoltka jajek,pietruszke,smietane i parmezan
obrac i posiekac czosne,dodac do boczku
nastepnie wszystko razem wmieszac z makaronem,serwowac cieple zaraz po przygotowaniu