Sposób przygotowania:
Talerz obfitości,czyli mariaż dyni i żurawiny
Dobrze umytą dynie rozcinamy na mniejsze kawałki i układamy na blasze piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy ją delikatnie oliwą, solimy. Pieczemy do miękkości w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, termoobieg ok. godziny. Przygotowujemy dressing- do octu balsamicznego dodajemy sól i pieprz, dobrze mieszamy. Dodajemy łyżkę musztardy i łączymy ją z octem za pomocą małej rózgi. Dodajemy stopniowo olej lniany. Upieczoną dynię kroimy w zgrabną kostkę. Sałatę układamy dekoracyjnie na dużym talerzu. Wykładamy na nią dynie oraz pokrojoną w zbliżoną do dyni kostkę - fetę. Rozsypujemy po całości 100 g suszonej żurawiny. Przed samym podaniem wykańczamy sałatkę dressingiem, posypujemy migdałami, sezamem i drobno posiekanym koperkiem. Smacznego!
![Talerz obfitości,czyli mariaż dyni i żurawiny Talerz obfitości,czyli mariaż dyni i żurawiny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/talerz-obfitosci-czyli-mariaz-dyni-i-zurawiny-234850.jpg)
![Talerz obfitości,czyli mariaż dyni i żurawiny Talerz obfitości,czyli mariaż dyni i żurawiny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/talerz-obfitosci-czyli-mariaz-dyni-i-zurawiny-234851.jpg)
![Talerz obfitości,czyli mariaż dyni i żurawiny Talerz obfitości,czyli mariaż dyni i żurawiny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/talerz-obfitosci-czyli-mariaz-dyni-i-zurawiny-234852.jpg)
![Talerz obfitości,czyli mariaż dyni i żurawiny Talerz obfitości,czyli mariaż dyni i żurawiny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/talerz-obfitosci-czyli-mariaz-dyni-i-zurawiny-234853.jpg)