kugelchen

kugelchen

Kucharz
[Przepisów: 10]

Książka Kucharska: Danie główne Hortex

Tańczące szaszłyki w warzywach i pęczaku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gdy warzywa z bazylią i tymiankiem na patelni podskakują, szaszłyki w takt muzyki na talerzach tańcują. Pęczak powoli i dostojnie do tańca dołącza. Wszystko razem do siebie pasuje, a nuta bazylii i tymianku w jedną całość ten taniec warzyw cementuje.

Tańczące szaszłyki w warzywach i pęczaku

Składniki:

Tańczące szaszłyki w warzywach i pęczaku

 

Sposób przygotowania:

Tańczące szaszłyki w warzywach i pęczaku
Mięso pokroić w grubszą kostkę i zamarynować w przyprawie do kurczaka i oleju . Odstawić na kilka godzin. Po tym czasie pokroić w plastry cebulę, cukinię, paprykę i pieczarki. Warzywa i mięso nadziewać na przemian na patyczki od szaszłyków. Każdy szaszłyk doprawić solą i pieprzem. Szaszłyki usmażyć na rozgrzanym oleju. W osolonej wodzie ugotować pęczak. Warzywa na patelnie przyrządzić wg przepisu. dodać pęczak i dokładnie wymieszać. Na talerzu układać porcje warzyw z pęczkiem . Na warzywach układać usmażone szaszłyki. Smacznego.