Sposób przygotowania:
Tani placek z kremem
Ciasto: na stolnicę dajemy mąkę, cukier puder, śmietanę, jajko, miód, margarynę, sodę i ocet, miesimy ciasto, które dzielimy na 3 części. Każdą część rozwałkowujemy i dajemy na formę o wymiarach 23x38 cm, pieczemy na złoty kolor. Krem: odlewamy trochę mleka i rozpuszczamy w nim obie mąki, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, jak zakipi wlewamy powstały budyń, jeszcze chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia. Ucieramy margarynę i łączymy z zimnym budyniem. Przekładamy: 1 placek smarujemy połową kremu przekładamy 2 plackiem rozsmarowujemy pozostały krem i przekładamy 3 plackiem. Po wierzchu dekorujemy dowolnie.
Dinah
bietka
Dinah bardzo dziękuję, myślę że dzieciaki będą zadowolone, bo moje również bardzo lubią ten placek :)