Sposób przygotowania:
Tarta
Ciasto:
Mąkę przesypać do miski dodać sól, miękką margarynę , jajko, wodę i zagnieść ciasto. Następnie owinąć je w folię i wstawić do lodówki na 30 minut.
Nadzienie:
Brokuł podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie. Paprykę pokroić w paseczki , pomidora w kostkę ,cebulę posiekać.Do naczynia wlać mleko dodać śmietanę, jajka starty żółty ser , doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Wyłożenie:
Ciasto wyjąc z lodówki , rozwałkować przełożyć do naczynia na tartę, podziurkować widelcem. Na ciasto ułożyć dwie warstwy : połowę wszystkich warzyw zalać połową sosu i drugą cześć warzyw i zalać sosem. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 50-60minut.
Mąkę przesypać do miski dodać sól, miękką margarynę , jajko, wodę i zagnieść ciasto. Następnie owinąć je w folię i wstawić do lodówki na 30 minut.
Nadzienie:
Brokuł podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie. Paprykę pokroić w paseczki , pomidora w kostkę ,cebulę posiekać.Do naczynia wlać mleko dodać śmietanę, jajka starty żółty ser , doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Wyłożenie:
Ciasto wyjąc z lodówki , rozwałkować przełożyć do naczynia na tartę, podziurkować widelcem. Na ciasto ułożyć dwie warstwy : połowę wszystkich warzyw zalać połową sosu i drugą cześć warzyw i zalać sosem. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 50-60minut.