Sposób przygotowania:
Kotlety z białej kiełbasy.
Białą kiełbasę obrać ze skóry.Pokroić na grube kawałki. Białą kiełbasę przemielić przez maszynkę do mięsa.Chrzan zetrzeć na tarce o małych oczkach i zmieszać z mięsem.Dodać 1 jajko ,szczyptę soli.Mięso wymieszać.Uformować kulki lekko zgniatając. Przygotowujemy panierkę.W misce roztrzepujemy 2 jajka,do jajek wlewamy ćwierć szklanki mleka,wsypujemy 1 łyżeczkę carry i 1 stołową łyżkę oliwy z oliwek. Wszystko zamieszać. W osobnej misce wsypać bułkę tarta.Kotlety zamoczyć w roztrzepanym jajku,następnie obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej roślinny. Nasze kotlety smażymy na średnim ogniu z obu stron do zrumienienia.