kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Kotlety z białej kiełbasy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne kotlety na obiad.

Kotlety z białej kiełbasy.

Składniki:

Kotlety z białej kiełbasy.

 

  • 3 laski białej kiełbasy
  • 3 jajka
  • ćwierć szklanki mleka
  • bułka tarta do panierki około pół szklanki
  • kawałeczek chrzanu
  • ćwierć łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka carry
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety z białej kiełbasy.
Białą kiełbasę obrać ze skóry.Pokroić na grube kawałki. Białą kiełbasę przemielić przez maszynkę do mięsa.Chrzan zetrzeć na tarce o małych oczkach i zmieszać z mięsem.Dodać 1 jajko ,szczyptę soli.Mięso wymieszać.Uformować kulki lekko zgniatając. Przygotowujemy panierkę.W misce roztrzepujemy 2 jajka,do jajek wlewamy ćwierć szklanki mleka,wsypujemy 1 łyżeczkę carry i 1 stołową łyżkę oliwy z oliwek. Wszystko zamieszać. W osobnej misce wsypać bułkę tarta.Kotlety zamoczyć w roztrzepanym jajku,następnie obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej roślinny. Nasze kotlety smażymy na średnim ogniu z obu stron do zrumienienia.