aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Książka Kucharska: Pyszne tarty

tarta serowa z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

tarta serowa- polecam....

tarta serowa z dodatkami

Składniki:

tarta serowa z dodatkami

 

  • 1 ciasto francuskie,
  • 50 g ser zółty,
  • 150 g mozzarella w kawałku,
  • 30 g brie,
  • 4 lyzki śmietana 12%,
  • 10 sztuk kapary z zalewy,
  • 10 sztuk oliwki zielone,
  • 1/2 kiełbasa

Sposób przygotowania:

tarta serowa z dodatkami
Ciasto francuskie zagniatamy i wałkujemy w kształcie koła. Wylepiamy nim formę do tarty, robiąc wysokie brzegi. Nakłuwamy widelcem. Sery kroimy i mieszamy ze śmietaną, solimy. Wylewamy na ciasto francuskie. Na wierzchu układamy kapary, oliwki i kawałki kiełbaski.Pieczemy ok 25 min.