kuchenka

kuchenka

Kucharz
[Przepisów: 8]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Tarta warzywna

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gwarancja udanego i pysznego obiadu lub kolacji.

Tarta warzywna

Składniki:

Tarta warzywna

 

Sposób przygotowania:

Tarta warzywna
Na oliwie z oliwek zeszklić cebulę. Dodać pokrojonego w kostkę bakłażana, pokrojoną w paski paprykę oraz kukurydzę - przysmażyć. Na koniec dodać sos sojowy. Składniki na ciasto (mąka, masło, olej, woda, sól) należy rozrobić i schłodzić w lodówce co najmniej 1h. Kiedy ciasto jest już schłodzone, wysadzamy nim okrągłą formę. Nakłuwamy widelcem ciasto. Podpiekamy w piekarniku w temp. 180 stopni przez 5 minut. Następnie wyjmujemy i układamy farsz. Na farsz dajemy pokrojoną w kostkę fetę i posypujemy całość bazylią. Wierzch posypujemy serem żółtym. Pieczemy przez ok. 30-35 minut.