Sposób przygotowania:
Tarta z budyniem i truskawkami
Mąki przesiać przez sito, dodać masło, żółtka, cukier puder oraz proszek do pieczenia. Szybko zagnieść ciasto. Wstawić na 1 godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty i nakłuć widelcem.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Budyń od razu wylać na ciasto.
Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor ciasta. Wystudzić.Truskawki opłukać i osuszyć, pokroić i ułożyć na upieczonym cieście. Zalać zimną galaretką przygotowaną według informacji na opakowaniu.
Pozostawić do stężenia.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Budyń od razu wylać na ciasto.
Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor ciasta. Wystudzić.Truskawki opłukać i osuszyć, pokroić i ułożyć na upieczonym cieście. Zalać zimną galaretką przygotowaną według informacji na opakowaniu.
Pozostawić do stężenia.